Ventiloconvectoare pentru încălzirea spațiului

0
407
Ventiloconvectoare pentru încălzirea spațiului

Scopul magazinului nostru online ekoinstal.ro este vânzarea de bunuri și servicii la cele mai mici prețuri, respectând în același timp cele mai înalte standarde de calitate a produselor. Toate echipamentele oferite de magazinul nostru sunt certificate și prezintă garanție. Ne concentrăm în primul rând pe cooperarea pe termen lung, oferind o gamă completă de produse pentru climatizare. Monitorizăm noutățile tehnologiei climatice și oferim cele mai bune produse.

Ce este ventiloconvectorul

Ventiloconvectorul este un element cheie pentru sistemele de aer condiționat și sistemele de încălzire centrală a aerului. Este o unitate de preparare a aerului și este proiectată pentru a modifica temperatura și circulația aerului în cameră. Ventiloconvectoarele pe care le poți găsi în magazinul nostru online pot fi utilizate pentru controlul și schimbarea climei în incinte în diverse locații: rezidențial, birou, comercial, producție, depozit.

Funcționarea ventiloconvectorului poate fi controlată fie manual, cu ajutorul unui termostat mecanic, fie automat, folosind o supapă cu trei căi cu servo-acționare. Unitatea ventiloconvectoare este formată dintr-o carcasă metalică, în interiorul căreia există unul sau două schimbătoare de căldură aer-apă, un ventilator, un filtru de aer, un rezervor de colectare a condensului (dacă este utilizat în scopuri de răcire), țevi pentru alimentarea cu apă caldă și / sau răcită.

Caracteristici de proiectare și principiul de funcționare al ventiloconvectoarelor

În ventiloconvectoare, agentul de răcire sau purtătorul de căldură este apa (sau amestecul său cu etilen glicol), spre deosebire de aparatele de aer condiționat care utilizează freon. Agentul frigorific de la răcitor (mașină de răcire a apei) sau purtătorul de căldură de la cazan este furnizat de o pompă către schimbătorul de căldură (radiator) al ventiloconvectorului, la care aerul este suflat de ventilator. Dobândind temperatura setată, aerul este furnizat în cameră. Te sfătuim ca atunci când alegi un ventiloconvector, pentru calculul corect al puterii, ar trebui să acorzi atenție volumului încăperii și cantității de intrări de căldură. De asemenea, trebuie să iei în considerare următoarele caracteristici de proiectare: tipul locației, numărul de schimbătoare de căldură ( ventiloconvectoare cu două conducte, patru conducte ), prezența unui set de automatizare (supapă cu 3 căi cu servomotor).

Ventiloconvectoare – Tipuri

În funcție de locația de instalare, poți alege de la noi următoarele tipuri de ventiloconvectoare:

  • casetă (instalare în spațiul de tavan cu un panou decorativ vizibil);
  • incastrat (instalare în spatele tavanului, instalație ascunsă, cu difuzoare pentru alimentarea cu aer);
  • montat pe perete (sub forma unui aparat de aer condiționat convențional);
  • de podea (instalat pe podea, pe picioare sau montat pe fundalul peretelui folosind o consolă).

Ventiloconvectoarele de tip podea pot fi pe bază de carcasă (într-o carcasă decorativă din plastic – pentru montarea pe suprafață) și fără cadru (pentru instalare într-o nișă de perete din gips-carton).

Cele mai frecvente ventiloconvectoare sunt cele de tip casetă și încastrat. Cele de tip casetă asigură o distribuție uniformă a aerului în patru direcții, în timp ce tipurile încastrate acoperă o suprafață mare a camerei, datorită sistemului ramificat de canale de conducte din spațiul de tavan.

În magazinul nostru poți comanda ventiloconvectoare de tip casetă, incastrat podea-tavan, montate pe perete, universale, ventiloconvectoare de consolă, precum și răcitoare. Furnizăm produse de la producători de încredere, precum Sabiana și Clevet și la cele mai convenabile prețuri.