Rinoplastia si procesul sau de vindecare

0
365
Rinoplastia si procesul sau de vindecare

Multi pacienti sunt ingrijorati de a merge sub bisturiul pentru interventii chirurgicale estetice. In timp ce rinoplastia este eficienta la multi pacienti, unii cauta sa-si refaca nasul fara interventie chirurgicala pentru a-si atinge obiectivele cosmetice intr-o maniera neinvaziva. LA clinica noastra Be Perfect vei primi toate informatiile necesare, astfel incat in timpul unei operatii de rinoplastie sa stii mereu in ce consta aceasta.

Rinoplastie non-chirurgicala

Rinoplastia lichida sau non-chirurgicala este o alternativa adecvata la o interventie chirurgicala nazala mai invaziva, cu perioade de nefunctionare mai mici si cu un risc mai mic. Tratamentul non-chirurgical al nasului presupune injectarea de umpluturi ale pielii pentru a netezi unghiurile mai abrupte, pentru a imbunatati aspectul varfului nasului, pentru a netezi o umflatura pe puntea nasului sau pentru a umple denivelarile de pe suprafata.

Toate acesste interventii duc imediat la modificari estetice ale aspectului nasului pentru a obtine o mai mare armonie cu alte trasaturi faciale, completand astfel echilibrul general al fetei.

Costul operatiei non-chirurgicale a nasului este o procedura ieftina datorita naturii sale neinvazive si a tehnicilor simple. Preturile pentru rinoplastii non-chirurgicale variaza in functie de cantitatea de materiale de umplutura necesare pentru rezultate optime.

Ce se intampla dupa aceasta operatie pe nas?

Supravegherea are loc mai intai in camera de recuperare, apoi in camera ta. Narile sunt ascutite si trebuie sa respiri prin gura cel putin 24 de ore. Cel mai adesea, un pansament acopera partea din spate a nasului si urca spre frunte, unde este fixat cu un bandaj. Acesta va fi pastrat pe loc timp de 8-10 zile.

Obstructia nazala este frecventa in primele cateva zile si necesita spalarea frecventa a cavitatii nazale pentru a preveni formarea crustei.

Intoarcerea acasa are loc, in functie de caz, in aceeasi seara („ambulatoriu”) sau a doua zi dupa operatie. Be perfect iti recomanda ca cineva sa te insoteasca la intoarcerea acasa.

Suturile plasate in nas sunt absorbabile. In unele cazuri, totusi, pot exista si alte suturi care trebuie indepartate dupa 5 pana la 6 zile.

Procesul de vindecare a rinoplastiei

Rinoplastia este o operatie bine tolerata, iar recuperarea se face de obicei fara incidente. Imediat dupa rinoplastie, pacientii pot prezenta umflaturi, dureri nazale sau cefalee pentru o perioada scurta de timp. De asemenea, pot aparea umflaturi, vanatai, sangerari sau congestie. Pansamentele si suturile se indeparteaza dupa 5-7 zile.

In acest moment, se asteapta o respiratie mai buna si un somn mai bun. Medicii nostri rinoplastici prescriu medicamente pentru durere, precum si instructiuni pentru a ajuta la procesul de vindecare. Majoritatea pacientilor se pot intoarce la munca in decurs de o saptamana.

Pentru a reduce sangerarea si umflarea, capul trebuie asezat intr-o pozitie ridicata. O atela va fi plasata pe nas pentru a-l proteja si sustine.

Este recomandat sa utilizezi pachete de gheata timp de 48 de ore pentru a opri umflarea, sa faceti mai degraba bai decat dusuri, sa manaci alimente bogate in fibre si sa eviti expresiile faciale extreme. Este recomandabil sa nu faci miscare timp de 3 pana la 6 saptamani dupa procedura.

Majoritatea pacientilor ar trebui sa poata face miscare dupa o luna. Majoritatea rezultatelor tale pot fi vazute in 3-4 saptamani. Nasul tau se va schimba in continuare timp de 3 luni. Umflarea dispare treptat pe parcursul a 3-4 luni. Vei putea vedea rezultatele complete ale operatiei nasului in decurs de un an.