Cum să planifici un botez

0
459
Cum să planifici un botez

Orice proaspătă mămică știe că după nașterea bebelușului său urmează organizarea unui eveniment special din viața lor: botezul bebelușului, astfel că mama si familia ei, vor trebui să se ocupe de căutarea unei locații, de invitații botez și multe alte aspecte care la început pot părea covârșitoare. Cu acest ghid pas cu pas pentru planificarea unui botez pentru bebeluș, este garantat ca va fi o sărbătoare distractivă și festivă!

Ghidul cu privire la organizarea evenimentului

  • Selectați data și ora.

Consultați-vă cu nașii și moșii pentru a alege o dată și o oră pentru petrecere. Cele mai multe botezuri pentru bebeluși sunt ținute când bebelușul are între 4 și 7 luni. Acest interval de timp îți va oferi, de asemenea, mult timp pentru a organizarea botezului și a decide ce mai ai de făcut și de cumpărat.

  • Determinați lista de invitați și bugetul.

Odată ce s-a stabilit lista completă de invitați (asigură-te că ai și e-mailuri sau adrese), gândiți-vă la buget. Acest lucru vă va ghida spre selecția unui loc și a serviciilor alimentare.

  • Alegeți un loc.

Luați în considerare perioada anului, numărul de invitați și bugetul. Găzduirea unui botez în curtea sau sufrageria casei este intimă și nu va trebui să plătești o taxă pentru a rezerva spațiul. Dacă lista de oaspeți este mare sau dacă ai un buget mai mare, ia în considerare un hotel sau un restaurant din apropiere. Aranjarea spațiului, cateringul și curățarea vor fi gestionate de personalul lor, astfel încât gazda să poată sta și să se bucure de eveniment. Terasele pot fi o opțiune bună dacă găzduiești un botez în timpul verii sau toamnei, trebuie doar să te asiguri că aveți un plan de rezervă în cazul în care plouă.

  • Trimiteți invitațiile.

Oaspeții ar trebui să primească invitațiile de botez cu aproximativ șase săptămâni înainte de botez. În felul acesta vor avea destul timp pentru a-și stabili programul, pentru a face cumpărături de cadouri și pentru a găsi un babysitter dacă este nevoie. Pentru un botez obișnuit, o invitație prin e-mail este perfectă. Dacă găzduiești un botez mai formal, mergi cu o invitație de hârtie. Asigură-te că includeți numele părinților, data, ora și locația botezului, biserica și informațiile de contact (adică telefon, e-mail). Invitațiile sunt modalitatea perfectă de a sublinia subtil sau de a afirma explicit tema botezului. Numele restaurantului va fi, de asemenea, inclus în invitație. De asemenea, părinții pot include numele bebelușului și în formularea invitației.

  • Planificați meniul și decorul.

Când planificați un botez pentru copii, stabiliți aceste detalii cu aproximativ trei săptămâni înainte de botez. Cumpărați decorațiuni care nu sunt perisabile (așteptați până cu o zi înainte să cumpărați flori, de exemplu). Finalizați meniul pentru a se potrivi cu gusturile nașilor și moșilor. Luați în considerare să serviți porții în miniatură pentru a facilita administrarea mâncării și participarea la eveniment.

  • Vino cu o agendă.

Planifică o cronologie de botez pentru copii. Cele mai multe botezuri includ jocuri, deschiderea cadourilor, mâncare și băuturi. Cheia este organizarea acestor activități pentru a crea un flux distractiv care să-i țină pe oaspeți distrați și angajați. Oferiți oaspeților 15 până la 20 de minute pentru a ajunge și oferiți băuturi oamenilor când intră pe ușă.

  • Alege mărturii pentru botezul bebelușului.

Un cadou de despărțire este o modalitate simplă de a mulțumi oaspeților pentru că au participat și nu trebuie să fie extravagant.