Verigheta – Atributul cel mai important al unei nunti

0
308
Verigheta – Atributul cel mai important al unei nunti

Verighetele sunt bijuterii care au luat o pozitie majora in lumea bijuteriilor si in viata fiecarei persoane. Si, bineinteles, principalul metal din care este facuta aceasta bijuterie simbolica, este aurul. Verighetele sunt un simbol invariabil al iubirii eterne, al fidelitatii, un atribut important al ceremoniei de nunta. Aceste decoratiuni particulare pentru degetul inelar, au capatat de-a lungul timpului multe semnificatii magice. Ideea principala a verighetei este forma sa de cerc. 

Forma rotunda inchisa personifica infinitatea, integritatea si anume constanta si inviolabilitatea iubirii si a legaturilor de familie, conexiunea destinelor. Aceasta legenda a dus la aparitia de verighete atat pentru mireasa, cat si pentru mire. Primele prototipuri de verighete au originea in Egiptul antic. Au fost facute din trestie, mai tarziu piele si oase de animale. Chiar si atunci, egiptenii, in momentul in care isi uneau destinele isi puneau un inel pe degetul inelar al mainii stangi. Podoaba era purtata de mire si mireasa, ca semn care demonstreaza altora, ca fiecare dintre ei apartine cuiva, patronajul si protectia casei.

Astazi si barbatii poarta verigheta

Un fapt interesant este acela ca, multa vreme doar femeile purtau verighete. Astazi, verighetele sunt la moda si printre barbati, inca de la inceputul secolului XX. Acest accesoriu si simbol al casatoriei, este un memento al fericirii familiei si al credinciosiei pentru sot sau pentru sotiei, da putere si speranta in perioadele dificile din viata fiecarui cuplu. Astazi, majoritatea barbatilor poarta podoaba simbolica in viata de zi cu zi, alaturi de sotiile lor. Verighetele sunt o traditie romantica care a dobandit un sens modern. In zilele noastre, verighetele sunt modele foarte diferite si originale. Sunt bijuterii elegante care amintesc sotilor zilnic de dragoste reciproca, sentimente sincere si importanta valorilor familiei.

4 reguli pentru alegerea perechii perfecte de verighete

Cand momentul incitant al cererii in casatorie s-a incheiat, este timpul ca indragostitii sa isi aleaga verighetele. Aceasta problema ar trebui abordata in mod serios si responsabil. In primul rand, verighetele se aleg in functie de confort, deoarece aceste inele vor insoti mirii de-a lungul vietii de familie.  Poti vedea oameni la tot pasul care duc diferite stiluri de viata si au diferite profesii, iar ceea ce este comun la toti, este verigheta. Prin urmare, in primul rand, accesoriul nu trebuie sa provoace disconfort in timpul purtarii constante.

Atunci cand alegi verighete, fa-o fara graba. Cel mai bine este sa stai confortabil pe un fotoliu si sa intri un magazinul online de verighete aur trasergold.ro, privind catalogul online si descrierea fiecarui produs. Indiferent de grosimea degetelor mirilor, inelul selectat nu trebuie sa fie larg sau sa stranga, si de asemenea, sa treaca cu usurinta de articulatia degetului. De asemenea, ar trebui sa iei in considerare tendinta de schimbare a greutatii. Articolele foarte largi pot rani degetele adiacente, iar insertiile mari pot zgaria, se pot agata de firele de par sau de imbracaminte. Exista mai multe optiuni pentru profilul verighetei, adica forma acesteia in sectiune transversala. Depinde de profilul produsului si de cat de confortabil va fi de purtat pentru voi amandoi.