Cum poti dormi mai mult cand ai un bebelus

0
445
Cum poti dormi mai mult cand ai un bebelus

Nu este intotdeauna posibil sa gasesti cateva ore pentru a dormi suficient, pentru ca daca copilul adoarme devreme seara sau se odihneste in timpul zilei, probabil vei incearca sa refaci toate treburile gospodaresti. Totusi, trebuie sa sacrifici ceva pentru un somn bun. Este posibil sa nu dormi suficient de cateva ori pe saptamana, dar daca bebelusul te trezeste in mod regulat noaptea, iar dimineata te simti complet coplesita, simte-te libera sa mergi la culcare dupa-amiaza. Pentru a-ti recapata puterea rapid, foloseste tehnici speciale de somn REM. Ele se bazeaza pe teoria ca organismul isi reface cel mai bine energia in faza de somn REM, care dureaza primele douazeci de minute dupa adormire. Apoi ne cufundam in faza lenta. Pentru a mentine vigoarea, pauzele de somn in timpul zilei nu trebuie sa depaseasca douazeci de minute. Seteaza-ti o alarma inainte de a decide sa dormi cu copilul, astfel incat ora voastra linistita sa nu dureze mai mult timp, deoarece, acest lucru va duce la senzatii neplacute dupa trezire. Odihna mamei cu copilul trebuie sincronizata: doua pauze de somn de 20 de minute iti vor restabili puterea mult mai bine decat o ora si jumatate.

Incearca sa dormi o ora

Incearca sa mergi la somn ca la un program de alergare. Se spune ca doar o ora de somn inainte de miezul noptii, este egala cu toate orele de somn de dupa. Aceasta nu este doar o observatie populara, ci si un fapt confirmat de numeroase studii. Daca copilul a dormit la zece seara, incearca sa dormi si tu, chiar daca vasele nu au fost spalate. Mai bine sa te ridici din pat la cinci dimineata, plina de forta si de energie.

Revizuieste-ti dieta

Daca vrei sa stii cum sa adormi rapid si suficient, revizuieste-ti dieta. Mamele care alapteaza ar trebui si isi monitorizeze cu atentie dieta. Renunta complet la cafea si ceai. Da, suna ciudat, deoarece aceste bauturi sunt cele care te ajuta sa te revigorezi chiar si in caz de oboseala cronica. Insa, interfereaza cu somnul atunci cand copilul poate ca doarme. Consuma mai multa apa, deoarece te va ajuta sa ramai energica mult mai bine, decat bauturile cofeinizate.

Apeleaza la masaj

Este posibil sa ameliorezi oboseala fizica nu numai prin somn. De obicei, spatele este cel mai afectat, asa ca acorda atentie acestuia. In timp ce bunica, sotul sau o ruda apropiata vor sta cu copilul, mergi la masaj. Acest lucru va ajuta la ameliorarea tensiunii musculare. Daca nu ai un specialist bun in apropierea casei tale, cumpara dispozitive de masaj si aplicatoare, care in doar zece minute indeparteaza oboseala. De asemenea, in acest fel iti vei sustine spatele, deoarece, acestea vor ajuta la ameliorarea coloanei vertebrale in timpul stresului excesiv.

Dormi cu bebelusul

Dormitul impreuna cu bebelusul ofera o multime de avantaje. In primul rand, bebelusul doarme in apropierea ta si nu trebuie sa te mai ridici pentru a-l alapta. In al doilea rand, bebelusul va dormi mult mai bine, atunci cand va simti mirosul laptelui matern in apropierea sa. Singura conditie, este sa pui patutul lipit de pat, langa tine, pentru securitatea copilului.