Cum alegem corect încălţămintea copiilor?

0
432
Cum alegem corect încălţămintea copiilor?

Mulți părinți știu că încălțămintea pentru copii trebuie selectată cu mare atenție. Și nu în zadar, pentru că piciorul în curs de dezvoltare al copiilor poate fi ușor deformat dacă îi pui un pantof inconfortabil. Acest lucru este plin de multe consecințe negative în viitor (picioare plate, scolioză). Pediatrii sfătuiesc să cumperi prima încălțăminte pentru copii, doar după ce copilul începe să meargă. Copiii care fac primii pași, se simt mai încrezători în pantofi, în plus, pantofii selectați corect, nu permit copilului să cadă pe spate. Și în al doilea rând, stand încălțat cu pantofi timp de cel puțin două ore pe zi, îl obișnuiești treptat cu purtarea constantă a pantofilor. Spre exemplu, poți alege încălțăminte de interior Dinozaur, Unicorn, Pinguini sau încălțăminte de stradă teniși jeans Lightning McQuenn, sandale albe Anna și Elsa, încălțăminte din pânză roz Anna și Elsa, și multe alte tipuri, din magazinul online copilasul.ro.

Încălțăminte pentru copii – Caracteristici de alegere

Înainte de a cumpăra încălțăminte copii, ar trebui să stabilești dimensiunea piciorului copilului. Pentru confort, fă un contur al picioarelor copilului. Pentru a face acest lucru, pune-i șosete în picioare și încercuiește cu un creion pe o bucată de carton și apoi decupează cartonul. Materialul din care sunt confecționați pantofii, trebuie să fie natural. Acest lucru este valabil atât pentru partea superioară a încălțămintei, cât și pentru căptușeală. Una dintre cele mai bune opțiuni este pielea autentică, deoarece are calități igienice foarte bune și, cel mai important, se adaptează formei picioarelor. De asemenea, pânza este un material care lasă pielea să respire. Nubuck este o alternativă la piele și este un material potrivit pentru copiii activi. Zgârieturile și abraziunile pot apărea pe piele în timp, însă nubucul este mai durabil, iar defectele sunt aproape invizibile. Pantofii de piele de căprioară sunt de asemenea buni, dar numai pentru vreme uscată. Pe lângă materialele naturale, cele sintetice sunt destul de acceptabile, dar numai cele care permit aerului să treacă și să rețină umiditatea. Căptușeala poate fi lână sau blană dacă este vorba de pantofi de iarnă, așa cum sunt cizmulițele bebe îmblănite sau papuceii crocs îmblăniți pentru casă.

Încălțăminte pentru copii – Formă și stil

În pantofii cu forma și stilul corect ales, picioarele copilului tău se vor simți confortabile. Alege pantofi cu forma botului rotundă. Ar trebui să fie suficient de largi pentru ca degetele de la picioare să fie libere. Nu cumpăra pantofi pentru copii cu vârful ascuțit, deoarece degetele de la picioare se vor suprapune și pot fi deformate din această cauză. În ceea ce privește stilul, pentru cei mai mici, alege cizmulițe bebe, fără închizătoare, deoarece acest tip de fixare va oferi picioarelor o potrivire sigură. Pentru confortul copilului, interiorul îmblănit este moale și amplu și va proteja piciorul de frecare. Partea din spate a încălțămintei trebuie să fie rigidă. În caz contrar, nu va ține călcâiul și se va lăsa pe lateral. Talpa încălțămintei trebuie să fie suficient de flexibilă, astfel încât piciorul copilului să se poată amortiza în timpul mersului. În același timp, ar trebui să fie suficient de rigid pentru a absorbi șocul.