Stații și filtre osmoză inversă casnice și industriale

0
240
Stații și filtre osmoză inversă casnice și industriale

Cu stațiile și filtrele de osmoză inversă, vei avea apă purificată în casa ta în orice moment al zilei. Economisești costurile și nu trebuie să mai transporți apă îmbuteliată. Osmoza inversă este una dintre cele mai sigure metode de purificare a apei potabile. Purificarea este la nivelul moleculelor, iar nivelul de îndepărtare a substanțelor nocive ajunge la 99%. Acestea sunt instalate sub chiuvetă și doar mixerul elegant pentru apa purificată este montat pe blat. Varietatea largă de elemente de filtrare liniare, permite apei deja purificate, să fie îmbogățită cu minerale, să fie alcalinizată sau ionizată – în funcție de gustul tau. Kitul conține toate accesoriile necesare instalării sistemului.

Cumpără un dozator de apă cu osmoză inversă

Distribuitoarele de apă sunt foarte populare nu numai pentru birouri și spații închise publice, ci și pentru uz casnic, deoarece sunt extrem de convenabile și, în funcție de funcționalitatea dozatorului, produc apă rece, caldă sau medie. Sunt disponibile distribuitoare de apă cu osmoză inversă, care sunt cuplate la rețeaua de alimentare cu apă rece. Acestea sunt disponibile pentru cumpărare pe site-ul ekoinstal.ro.

Diferența dintre sistemele de osmoză inversă casnice și industriale?

Apa care vine la robinetul tău, a trecut prin stații de epurare și conducte, și în acest caz, ar trebui să te gândești la ce este expusă apa din fabrici și uzine chimice? Mai ales dacă este utilizată pentru sectoare precum industria alimentară și farmacie. Această apă trebuie să fie extrem de bine purificată și, prin urmare, astfel de companii se bazează pe sisteme industriale de osmoză inversă. Ele au o filtrare mult mai eficientă decât sistemele menajere și, înainte ca apa să ajungă la sistemul profesional de osmoză inversă, aceasta a trecut deja de pretratarea corespunzătoare. Acest lucru se face și pentru a păstra elementele membranei. În sistemele profesionale de osmoză inversă, o bună întreținere, este un factor cheie pentru buna funcționare a sistemului.

Filtre de rezervă și alte piese pentru curățarea prin osmoză inversă

Ca toate echipamentele și sistemele de purificare care trebuie înlocuite, în acest caz, cel mai adesea se înlocuiesc filtrele deteriorate cu filtre de rezervă pentru osmoza inversă. Se vând individual și este bine să le schimbi la fiecare 6-12 luni. În funcție de calitatea și cantitatea de apă care trece prin ele, perioada poate fi mai scurtă. Filtrele de înlocuire cu osmoză inversă sunt de obicei vândute la set, însă, nu includ întotdeauna membrana de osmoză inversă, care trebuie, de asemenea, înlocuită la aproximativ 2-3 ani. 

Dacă acest lucru nu se întâmplă, filtrul se poate înfunda cu particule dăunătoare pe care le eliberează atunci când apa este filtrată și acest lucru îi împiedică permeabilitatea. În unele stații osmoză inversă, are loc un proces de auto-curățare a membranei și totuși acest lucru nu o face să fie eternă. Înlocuirea filtrelor de osmoză inversă este mult mai ușoară. O poți face singură acasă urmând cu atenție instrucțiunile. În cazul în care îți este greu, poți solicita serviciile unui specialist.