Cum ne refacem unghiile și corpul după perioade extenuante?

0
275
Cum ne refacem unghiile și corpul după perioade extenuante

Unghiile dumneavoastră au devenit mai fragile și mai casante? Se exfoliază repede și se rup foarte ușor? Atunci, este momentul cel mai potrivit pentru a recurge la alte metode de îngrijire a lor, cel puțin pentru o perioadă de timp.

Manichiurile moderne și stresul adunat în mod continu, lipsa timpului liber și alimentația nesănătoasă, pot fi principalele cauze de apariție a unor carențe de vitamine și nutrimente care determină o fragilitate accentuată a unghiilor.

Remediile nu sunt deloc costisitoare și nici metodele de recuperare a stării de sănătate a unghiilor, nu sunt deloc complicate.

Cele mai simple remedii naturiste

Starea de sănătate a unghiilor poate fi recuperată relativ repede (4-5 săptămâni) cu ajutorul unor uleiuri care se găsesc în farmaciile naturiste sau chiar la noi în casă. Spre exemplu, uleiul de măsline, uleiul de ricin, uleiul de argan, uleiul de migdale, uleiul de arbore de ceai sunt uleiuri care, aplicate în fiecare seară direct pe unghii, le hidratează foarte bine. Nu este suficient să îl lăsați să acționeze 15-20 de minute direct pe unghii. Puteți masa bine unghiile și apoi puteți apela la o pereche de mănuși, care să vă protejeze peste noapte mâinile.

Produse pentru îngrijirea unghiilor și a cuticulelor mai puteți cumpăra și cu ajutorul unui important distribuitor produse manichiura, Callipso.ro. Spre exemplu, o foarte bună îngrijire a cuticulelor va determina implicit și o foarte bună îngrijire a unghiilor. Cuticulele protejează unghiile exact în momentele în care acestea sunt vulnerabile și un alt rol foarte important, acela că protejează și împotriva infecțiilor bacteriene sau fungice care pot apare în mod frecvent.

Suplimente alimentare pentru frumusețe

Foarte multe suplimente alimentare se găsesc astăzi în farmacii pentru întărirea unghiilor, a părului și pentru îngrijirea pielii. Sunt recomandate după perioade de efort intens, după boli care au durat mult și, bineînțeles, cu recomandarea medicului, dacă urmați deja o schemă de tratament medicamentos clasic. De foarte multe ori efectele se pot suprapune și pot să apară tulburări importante ale stării de sănătate.

Un produs interesante este Forcapil vitamine pentru păr și unghii. El este util mai ales persoanelor care au unghii fragile care se rup ușor. Produsul conține L-cistină, L-metionină, Vitamina B5, Oxid de Zinc, Vitamina B6, Vitamina D3, Biotină, Vitamina B9.

Este doar un simplu exemplu. Cel mai indicat supliment natural pentru probleme de aceste gen este bine să fie prescris de către medicul dumneavoastră dermatolog sau de către medicul de familie.

Din punctul de vedere al produselor pentru îngrijirea unghiilor, persoanele care au suferit sau suferă de unghii moi, fragile sau casante, este bine să cumpere produse pentru ingrijirea unghiilor de foarte bună calitate, de la magazine online profesionale. Există produse pentru manichiuri moderne care protejează și hrănesc foarte bine unghiile, astăzi.