Avantajele învățării unei limbi stăine de acasă

0
324
Avantajele învățării unei limbi stăine de acasă

În trecut, dacă voiai să te specializezi într-un anumit domeniu, trebuia să faci călătorii lungi și să plătești prețuri excesive pentru cursurile de specialitate și, chiar și atunci, nu ai fi reținut mare lucru din ceea ce s-a predat.

În zilele noastre, nu este niciodată prea devreme sau prea târziu pentru a începe să studiezi o limbă străină. Este plăcut, oferă o mulțime de oportunități și are diverse avantaje pe termen lung pentru dezvoltarea socială și cognitivă.

Astfel, am dezvoltat o serie de cursuri în limba germană (dar și franceză, spaniolă, norvegiană, etc) pentru toate categoriile de vârstă și diferite niveluri lingvistice:

https://invatagermana.ro/curs-germana-online/

https://didacto.ro/curs-de-limba-germana-pentru-copii/

DE CE FOLOSIM GERMANA?

Capacitatea de a oferi posturi mai înalte, o compensație mai mare sau oportunități de angajare mai mari pentru adulți pe piața muncii din România și din întreaga lume este posibilă datorită competenței lor în limba germană. În plus, piața muncii din regiunea D.A.CH este mai accesibilă datorită limbii germane (Germania, Austria, Elveția). Copiii care vorbesc limba germană au acces la facilități educaționale de top atât acasă, cât și în străinătate, precum și o gamă largă de șanse de a participa la activități extracurriculare, programe de burse, schimburi de experiență și alte activități.

AVANTAJELE CURSURILOR ONLINE

1. Cursurile online sunt accesibile de oriunde

Aveți mai multă libertate cu cursurile online decât oferă cursurile în persoană. Deoarece majoritatea platformelor de videoconferință au aplicații dedicate și site-urile lor web sunt adaptate pentru dispozitive mobile, le puteți accesa de oriunde.

2. Universitățile și angajatorii le privesc

Un curs de germană va apărea întotdeauna bine pe CV-ul tău, indiferent dacă aplici la universități de specialitate, stagii sau poziții noi. Un curs online indică o deschidere către învățare, adaptabilitate și o înclinație pentru tehnologie.

3. Câștigi timp și bani

Este de la sine înțeles că înființarea unui curs fizic necesită cheltuirea banilor pentru clasă și alte rechizite.

Ținând cont de factorii menționați mai sus, precum și de banii și timpul economisit în călătorii, cursurile online sunt mai puțin costisitoare decât cele ținute într-un loc fizic.

4. Posibilitatea revederii lecțiilor de mai multe ori, pentru fixarea informației

Chiar dacă unii susțin că nimic nu depășește experiența de primă mână, nu există nimic ca să ai un antrenor să stea în fața ta și să îți transmită înțelepciunea lui. Capacitatea de a studia lecțiile cât de des este necesar este un beneficiu de neegalat al cursurilor online. De exemplu, puteți revizui concepte pe care nu le-ați înțeles pe deplin prima dată dacă ați fost departe de clasă la un moment dat sau dacă doriți doar să o faceți.

5. Posibilitatea de a urma mai multe cursuri simultan

Atât cursurile clasice, care pun accentul pe studiul limbii germane în conformitate cu standardele lingvistice europene, cât și cursurile conversaționale, care vă oferă șansa de a vă exersa abilitățile lingvistice cu un vorbitor nativ german, sunt organizate la Centrul Gutenberg.

Seminariile de limba germană pentru copiii cu vârste între 8 și 14 ani cu orice nivel de germană sunt disponibile online la Centrul Didacto pentru copii. Aceste sesiuni se concentrează pe cunoștințele lingvistice (începător, intermediar și avansat).

Pentru persoanele care nu au experimentat încă avantajele învățării online, există cursuri și seminarii de germană pentru început disponibile atât pentru adulți, cât și pentru copii, care sunt complet libere să participe.

Dacă aveți curajul să încercați o experiență nouă, de viitor, sau vă doriți o activitate specială pentru copilul dumneavoastră, vă invităm în comunitatea Gutenberg!