Echipamente de protectie a muncii

0
253
Echipamente de protectie a muncii

Dezvoltarea îmbrăcămintei de lucru trebuie abordată creativ și foarte responsabil. Munca designerilor de echipamente de protecție a muncii nu este mai ușoară decât munca creatorilor de modă specializați în croitorie de haine de stradă. Echipamentul de protecție a muncii este o îmbrăcăminte specială concepută pentru a proteja muncitorul de efectele nocive ale mediului extern și pentru a oferi caracteristicile necesare domeniului muncii, cum ar fi, de exemplu, chimic, electric, frig, impermeabil, intemperii, lucru, ploaie, riscuri minime, sudură, termică, vizibilitate înaltă. Hainele de lucru trebuie să fie confortabile și vizibile. De ceva timp, îmbrăcămintea specială este considerată îmbrăcămintea lucrătorilor obișnuiți, iar tendințele modei au ocolit această industrie. Varietatea largă de echipamente pentru diferite domenii, nu numai că a stârnit interesul multor designeri, dar i-a făcut și pe liderii companiilor să o vadă ca pe o oportunitate de a ieși în evidență pe piață. În prezent, salopetele sunt o parte esențială a oricărei munci.

Îmbrăcămintea specială proiectată corect nu este doar confortabilă, funcțională, practică, respirabilă, mai ales pentru o persoană care stă în ea toată ziua de lucru, ci și elegantă.  În funcție de specificul condițiilor de lucru, salopeta trebuie să fie hidrofugă, antistatică, rezistentă la căldură etc. Hainele de lucru trebuie să fie confortabile de purtat. De asemenea, joacă un rol important în crearea unei atmosfere de lucru în echipă. Aplicarea unei sigle a companiei la îmbrăcămintea de lucru, va ajuta la promovarea în continuare a companiei.

Echipamente de protecție a muncii – Cerințe de bază

Echipamentul de protecție a muncii trebuie să respecte pe deplin specificul procesului de producție, materialele din care sunt cusute trebuie să fie puternice și durabile. Echipamentul de protecție al unui angajat trebuie să corespundă condițiilor climatice, să fie igienic (respirabil și higroscopic), rezistent la abraziune și contracție, și este de dorit ca acesta să fie estetic, adică elementele sale trebuie să fie în armonie de culoare și să aibă un aspect atractiv. Echipamentul de protecție a muncii trebuie să fie eliberat de angajator lucrătorilor care sunt angajați în producție cu condiții de muncă periculoase și nesănătoase. Compania ar trebui să înlocuiască în mod regulat îmbrăcămintea de lucru și încălțăminte de siguranță (fiind emis unul nou, în locul celui uzat) la o frecvență convenită. Dacă astfel de haine devin inutilizabile, fără vina angajatului, ele trebuie înlocuite.

Criterii pentru alegerea hainelor de lucru

Există multe tipuri diferite de echipamente de protecție a muncii. Principalul criteriu pentru alegerea lor este mediul de lucru în care va fi utilizat. Scopul îmbrăcămintei de lucru este de a proteja o persoană de leziuni mecanice, expunerea la substanțe agresive, temperaturi diferite. Prin urmare, trebuie să fie foarte durabilă și de încredere. În același timp, angajatul ar trebui să se simtă normal în hainele de lucru, adică ar trebui să se simtă confortabil, hainele de lucru să fie practice, realizate din materiale respirabile și, dacă este posibil, naturale.

Un criteriu important pentru angajator atunci când achiziționează un număr mare de salopete, jachete, geci, impermeabile, halate de lucru, costume de lucru, combinezoane de lucru, pantaloni și salopete de lucru, fesuri, capișoane și șepci, precum și bocanci cu bombeu metalic, este costul acestora. Dar, din moment ce lucrătorii sunt în contact la locul de muncă cu substanțe agresive, pericol de accidente fizice etc., nu ar trebi să economisești, cumpărând echipamente de slabă calitate. În magazinul online esafe.ro poți cumpăra echipamente de protecție a muncii din materiale de cea mai bună calitate, precum ABS, bumbac, poliester, fleece.