Cum alegem patutul copilului ? Ce tipuri de patuturi si saltele de bebelusi exista pe piata?

0
533
Cum alegem patutul copilului

Astazi, in magazinele cu produse pentru copii poti gasi o varietate de tipuri de patuturi de lemn pentru bebelusi. Parintii se confrunta in mod constant cu problema alegerii patutului, deoarece diversitatea lor este mare. Patutul este principalul mobilier din camera bebelusilor. In el, bebelusul isi va petrece cea mai mare parte a primului an din viata: dormind, jucandu-se, invatand sa stea si sa se ridice, sa exploreze lumea din jurul sau. 

Tipuri de patuturi de lemn pentru bebelusi 

Principala cerinta pentru materialul patutului este siguranta. Lemnul este singurul material ecologic care nu contine substante toxice daunatoare pentru sanatatea bebelusului. Tot mobilierul de inalta calitate pentru copii, are certificate pe care parintii trebuie sa le solicite la achizitionarea unui patut. Lemnul a fost intotdeauna considerat cel mai bun material. Modelele de patuturi de lemn pentru bebelusi pot fi din fag, mesteacan, artar, arin. Aceste tipuri de lemn sunt respirabile, puternice si rezistente. 

De obicei, sunt acoperite cu vopsea pe baza de apa, sigure pentru copii sau bine slefuite si lustruite. Patutul pentru nou-nascuti poate fi chiar si din rachita.Acesta este un material usor, dar din el se confectioneaza patuturi la comanda. Designul patuturilor din lemn este variat si atractiv. De regula, acestea sunt multifunctionale si pot fi dotate cu sertare, masa pentru igiena copilului, cutii pentru lenjerie sau simple.

La alegerea patuturilor este mai bine sa se acorde atentie modelelor cu elemente suplimentare. Un astfel de patut este foarte convenabil, fara a fi nevoie sa pierzi timpul cautand accesorii. O copertina frumoasa nu numai ca va impodobi orice patut, ci va proteja in mod sigur de lumina stralucitoare. 

Saltele si accesorii pentru patuturi de bebelusi

In gama de patuturi sunt incluse si saltele si accesorii pentru patuturi de bebelusi. Cele mai importante doua criterii, sunt caracterul ecologic si proprietatile ortopedice. Salteaua trebuie sa fie realizata din materiale respirabile, ecologice. Este mai bine sa aiba un husa detasabila, deoarece va fi mai usor sa o mentii curata. O saltea pentru copii nu trebuie sa aiba arcuri metalice.  Toate saltelele pot fi impartite in doua clase principale – de vara si de iarna. 

Modelele cu saltele pentru bebelusi includ arcuri special concepute. Exista insa o diferenta mare intre arcurile metalice si arcurile speciale din burete. Salteaua ortopedica este conceputa cu arcuri speciale din burete. Fiecare bloc de burete din ea este amplasat separat si nu le afecteaza pe cele vecine. Astfel, in timpul somnului, coloana vertebrala a copilului nu se va curba. Umpluturile saltelelor pentru patuturi sunt naturale si sintetice. Saltelele cu umpluturi naturale sunt mai scumpe, dar au avantajele lor:

Saltea cu umplutura de cocos. Aceasta umplutura are elasticitate medie si rezistenta la umiditate. Insectele si bacteriile daunatoare nu isi fac aparitia in astfel de materiale.

Saltele cu umplutura de alge. Au un efect benefic asupra posturii si sanatatii copilului. Deoarece algele sunt materiale ecologice, acestea au un efect pozitiv asupra sistemului respirator. Singurul dezavantaj al acestui material, este moliciunea, ceea ce ii reduce durata de viata.